perjantai 16. huhtikuuta 2010

Tutustumismatka blogiin

Anne Rongas tarkistelee kirjoituksessaan Kelmukelmit kellistävät kiinnostuksen Tarmo Toikkasen esittelemää Visuaalisuuden merkitys esityksen pitämisessä – kaaviota. Toikkanen keskittyy esitystekniikkaan ja tuo esille erilaisia tyyppejä ja esitystekniikkaa. Mietiskelin itse kalvosulkeisen pitäjänä omien tuotosteni visuaalisuutta ja viestin perille menoa. Tuolta Toikkasen blogista löytyy hyvää materiaalia arvioida ja suunnitella omaa esitystekniikkaa. Eli käykäähän analysoimassa, onko oma esitystekniikkanne roskaa, viihdettä vai huippuesitystäJ.

Kuinka tehdään slidecast? –artikkelissaan Anne Rongas antaa vinkkejä siitä, miten netissä voidaan jakaa diaesityksiä. Anne tuo esille Slideshare-palvelun, jossa esim. powerpoint-esityksen voi jakaa muille katseltavaksi. Esitykseen voi lisätä esim. ääntä tai MP3-musiikkia.

Sommittelin kokeen, jota ei tarvitse valvoa –artikkelissaan Anne tuo esille verkkokurssilla toteuttamansa kokeen. Samasta linkistä pääsee seuraamaan Annen suunnittelemaa verkkokurssia lukio psykologiaan. Siitä voi ottaa tarvittaessa mallia myös omaan verkkotyöskentelyn toteutukseen sekä somen käyttöön opetuksessa.

Anne Rongaksen blogi oli mielenkiintoinen tuttavuus. On ihailtavaa, että joku jaksaa koota vinkkejä ja kokemuksiaan blogiin muiden jaettavaksi.

Petri R.

1 kommentti:

  1. Visuaalisuuden merkitys diaesityksissä on hyvä aihe. Tässä blogikirjoitukessa tuli hyvät raamit diaesityksen suunnittelua ja toteutusta varten. Pidin tuosta 10-20-30 -säännöstä. Tein aiemmin harjoituksen, jossa viiteen diaan piti mahduttaa esiteltävä asia. Se oli työn ja tuskan takana - asian supistaminen ja hiominen viiden dian mittaiseksi. Kymmenen diaa on jo laajempi, mutta asiasta riippuen sekin voi vaatia työtä, että kaiken tarpeellisen saa mahtumaan. Tästä syystä ajattelen, että voisin vaihtaa alaa ja ruveta tekemään diaesityksiä. Jotenkin tuntuu vaan siltä, että normaalin työpäivän lisäksi esim. diaesitysten tekiminen syö lähes kaiken vapaa-ajan. t. Auli

    VastaaPoista