tiistai 13. huhtikuuta 2010

opeblogi Kuvan kanssa

Edellisessä tehtävässä tuli jo pohdittua tekijänoikeusasiaa somessa työskennellessä. Niinpä osuikin sopivasti, kun Rongas on ottanut asian esille blogissaan juuri tänä ajankohtana, jonka valitsin tutkittavakseni. Kyseisessä artikkelissa ("Kuvan kanssa" http://opeblogi.blogspot.com/2009/04/kuvan-kanssa.html) hän käsittelee nimenomaan kuviin liittyviä tekijänoikeudellisia asioita.
 
 
Rongas viittaa blogikirjoituksessaan Sosiaalisen median etiikka myös somessa käytyyn keskusteluun nettietiikasta. Tässä somen keskustelussa on pohdittu mm. moderointiin liittyvia asioita sekä termien julkisuus ja avoimuus sekoittumista. Hyvä ja meillekin ajankohtainen aihealue. Suosittelen tätä - avaa näkymiä siihen miten somessa ollaan.
 
(Koska ryhmässämme on myös luokanopettajia, niin tämäkin linkki lienee ihan hyvä: http://www.kouluwiki.fi/index.php/Etusivu. Sekin löytyi Rongaksen blogista, vaikka tässä sitä klikkaamalla pääsee suoraan kouluwikin sivulle.)
 
 
Terveisin
Auli Rinne
Raumalt
 
 

1 kommentti:

  1. Kävin tutustumassa tuohon netistä kopioidun tekstin tunnistamiseen. Aihe kuulostaa ajankohtaiselta, sillä itse pohdistelen samaa monesti oppimistehtäviä ja tutkintotilaisuuksien näyttömateriaalia lukiessa. Tarpeeksi opiskelijoiden tuotoksia luettua alkaa pikkuhiljaa tunnistamaan netistä lainatut tekstit. Tuo Anne Rongaksen käyttämä googlaaminen on varsin toimiva tapa testata oppilaiden tuotoksia. Jos teksti epämääräisen hyvältä, niin googlattuna se useimmiten johdattaa jäljittäjän oikeille jäljille. Välillä vain tuntuu, että yksi opettajan työnkuvaan liitettävistä tehtävistä voisi olla plagoinnin jahtaaminen ja siitä rankaiseminen:) Ärsyttävän yleistä se on jopa aikuisopiskelijoiden keskuudessa.

    VastaaPoista