lauantai 17. huhtikuuta 2010

Näkökulmia sosiaaliseen mediaan

Toukokuisessa artikkelissaan Rongas kommentoi noin vuosi sitten lähetettyä Voimala-ohjelmaa, jossa keskusteltiin sosiaalisesta mediasta (huom. sama aihe 31.3.2010). Ohjelmassa haastateltiin sosiaalipsykologi Jaana Venkulaa, joka oli sosiaalista mediaa vastaan. Hän perusteli näkökulmaansa aivotutkimuksella, jonka mukaan konkreettiinen käsillä tekeminen olisi ihmiselle tärkeämpää. Rongas sanoo toisaalta ymmärtävänsä Venkulaa, mutta toisaalta ihmettelevänsä - onhan Venkula sosiaalipsykologi. Lopuksi Rongas myös kertoo oman näkemyksensä sosiaalisesta mediasta ja erityisesti sen hyödyllisyydestä.

http://opeblogi.blogspot.com/2009/05/pikkasen-otin-henkilokohtasesti.html

- Sari Hämälä

2 kommenttia:

  1. Minäkin katsoin aikanaan tuon haastattelun, jossa Jaana Venkula oli mukana. Minusta se oli virkistävä. On ihan hyvä, että "nettiuskovaisten" seassa oli niin eri tavalla ajatteleva ihminen. Ja kyllähän nämä sähköpostit ja muut ovat tehneet ihmisistä työelämässä myös stressaantuneempia. Hyvä, että on Jaana Venkulan kaltaisia toisinajattelijoita mukana tasapainoittamassa.

    VastaaPoista
  2. Minä katsoin tuon ohjelman viime vuonna Areenasta AR:n blogikirjoituksen innoittamana. Ohjelma oli tosiaan virkistävä (paljon mielenkiintoisempi kuin tämä uudempi Voimala Facebookin käytöstä). Sähköpostin käytöstä luopuminen on minusta kyllä hurja veto - todellista vastavirtaan kulkemista, johon minusta ei olisi. Muutenkin some ja netti yleensäkin antaa minulle niin paljon, että niiden edut voittavat haitat. Puhumattakaan sitten Anne Rongaksen kaltaisesta tyypistä, joka osallistuu koulutuksiin ja seminaareihin (myös esiintyjänä) somen avustuksella kotoaan käsin ja muutenkin työskentelee suureksi osaksi somen välityksellä (kuten kirjoittaa kirjan yhdessä muiden tekijöiden kanssa).

    VastaaPoista