lauantai 17. huhtikuuta 2010

Infoähkyä ja hyviä esimerkkejä

Luin Anne Rongaksen blogista kevään ja kesän 2008 tekstejä. Kahdessa vuodessa some-maailma on muuttunut hurjasti, sillä näillä sivuilla oli paljon esimerkkejä uusista sovelluksista ja niiden käytöstä. Täytyy vain ihmetellä, miten innokas some-maailman tutkija Rongas on! Hyviä esimerkkejä oli paljon.

Eräässä artikkelissa Rongas pohtii juuri ajankäyttöä. Pohdinnan lähtökohtana oli hänen lukemansa artikkeli Lenita Airistosta. Lenita kertoo selvästi, mihin hän käyttää aikaansa ja mihin ei. Täytyy siis valita. Mikä on hyödyllistä ajankäyttöä kenellekin. Ainakin jonkin verran tulee minusta tämän päivän opettajan käyttää aikaansa someen tutustumiseen. Käyttö on helppo oppia ja se innostaa oppilaita.

Tästä tullaankin seuraavaan mielenkiintoiseen Rongaksen pohtimaan aiheeseen: kenen johdolla opiskellaan somessa. Somen käyttö opetuksessa ei ole samaa kuin verkko-opiskelu, sillä verkko-opiskelu on opettajajohtoista. Somessa ei opiskelua ohjaa niin selvästi opettaja, sillä etukäteen ei voi tietää, mille poluille opiskelijat lähtevät. Siksikö somen käyttö pelottaa opettajia?

Kiinnostavaa oli löytää myös esimerkkejä blogeista, jotka on työstetty juuri samalla äidinkielen kurssilla, joka minulla alkaa. Ilmeisesti kannattaisi tilata Anne Rongaksen blogi omalle netvibes-sivulle.

Pirjo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti