tiistai 13. huhtikuuta 2010

opeblogi Kuvan kanssa

Edellisessä tehtävässä tuli jo pohdittua tekijänoikeusasiaa somessa työskennellessä. Niinpä osuikin sopivasti, kun Rongas on ottanut asian esille blogissaan juuri tänä ajankohtana, jonka valitsin tutkittavakseni. Kyseisessä artikkelissa ("Kuvan kanssa" http://opeblogi.blogspot.com/2009/04/kuvan-kanssa.html) hän käsittelee nimenomaan kuviin liittyviä tekijänoikeudellisia asioita.

Lisäksi blogista löytyi muita asiaan liittyviä artikkeleita: Oppiminen ja verkko – Osa 1: internet lähteenä, Oppiminen ja verkko – Osa 2: plagiointi ja siteeraaminen ja Oppiminen ja verkko – Osa 3: miten opettaja jäljittää netistä kopioidun.

Rongas viittaa blogikirjoituksessaan Sosiaalisen median etiikka myös somessa käytyyn keskusteluun nettietiikasta. Tässä somen keskustelussa on pohdittu mm. moderointiin liittyvia asioita sekä termien julkisuus ja avoimuus sekoittumista. Hyvä ja meillekin ajankohtainen aihealue. Suosittelen tätä - avaa näkymiä siihen miten somessa ollaan.

(Koska ryhmässämme on myös luokanopettajia, niin tämäkin linkki lienee ihan hyvä: http://www.kouluwiki.fi/index.php/Etusivu. Sekin löytyi Rongaksen blogista, vaikka tässä sitä klikkaamalla pääsee suoraan kouluwikin sivulle.)


Terveisin
Auli Rinne
Raumalt

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti