sunnuntai 2. toukokuuta 2010

Lisää blogista joulukuu 2008

Hitaasti hyvin

Joulukuussa 2008 Anne Rongas kirjoittaa ajankäytöstä ja mm. laiskottelun tärkeydestä. Hän viittaa blogimerkintään

http://metsamies.com/blog/2008/12/hitaus-auttaa-ihmista-ja-ymparistoa/#disqus_thread

jossa sanotaan mm. näin: "Hitaasti tehdessä elämä kevenee ja työnlaatu paranee kun kykenee keskittymään olennaisiin asioihin antamatta hälyn häiritä. Hitaus liittyy myös onnellisuuteen ja elämänlaatuun."

Ajankäytön rytmittäminen järkeväksi on nykyihmiselle hankalaa. On oltava tehokas ja suoritettava kaikenlaisia toimintoja pitkin päivää, joka päivä. Ajankäyttöä voi olla hankala hallita, jos haluaa tehdä kaikkea sitä, mitä olettaa toisten odottavan sinun tekevän. On oltava hyvä ja tehokas työssä, on luotava ja ylläpidettävä sosiaalisia suhteita sekä naapurustossa että virtuaalimaailmassa. Olisi ehdittävä leipoa ja valmistaa terveellistä kotiruokaa perheelle, pelata kehittäviä pelejä lasten kanssa, lukea, seurata uusia dokumentteja ja elokuvia. On harrastettava ja vietävä lapsia harrastuksiin. Lisäksi pitäisi näyttää hyvältä ja nukkua riittävästi jne jne.

Nyt alan viettämään laatuaikaa 4-vuotiaan poikani kanssa - pelaamaan Franklin-peliä tietokoneella, sitten ulkoilemaan. Ehkä ehdin palata tehtävän ääreen illalla, kun nukkumatti on nukuttanut pienimmän...

T

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti